Anatomi!

Idag har Jeanette rättat klart våra tentor och hon har inte hört av sig  till mig vilket menas att jag har klarat min första tenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Metodrum!

Idag skulle vi få öva att ta röntgen och sen räkna tänder...äntligen så fick vi utöva lite praktist!!!!
Slippa sitta i bänken hela dagarna!
Började med röngen gick väl rätt bra om jag får säga de själv:)

Sen efter lunch fick vi kolla varandras munnar,räkna tänder och fylla i vart vi hade fyllningar...bara för att öva,men de trista va att Jennie och Jeanette(läraren) hittade lite karies på mig..jag har misstänkt de då de har ilat så nu blir de till att ringa tandläkaren!

Vikt!

Igår kände jag att de va dags att ta tag i att gå på viktväktarna igen och hur illa de än blev på vågen skulle jkag ta mig i kragen nu, nu ska hon bort ja ni vet mitt alterego FETTOBERTA!

Så va de min tur på vågen....skrattade lite för att lätta uppstämningen:) och sa i samma stund att hon inte skulle förvänta sig några minus här inte,men lovade nya tag...men så visade vågen 2KG MINUS!!!!
sån chock faktis!!! Så nu ska jag va duktig och alla som känner mig..stötta mig, bjud inte på allt gott och onyttigt;)
Hoppas de här e början till en bra vikt ned gång,nu  ska jag komma igång och börja träna oxå:)

Lärare!

Just nu hålle mina lärare på driva mig till vansine:( De ger tvetydig information och de verkar lite oorganiserat:( vilket jag inte gillar alls, men hoppas att de kommer vända snart. Och de tråkiga är att de inte bara är jag som känner så!

Ibland har man tur!

Idag satt jag och kollade runt lite på blocket, va väl egentligen ute efter en bältes stol men sprang på en rosa carena resevagn, och den fanns i bålsta, tänkte att de låter ju bra,och priset va inte så illa pinkat de heller. Hörde av mig till säljaren den fanns kvar men de va en som skulle titta på den i em och jag ville dessutom pruta en hundring(mycke vill ha mer) :)
men när jag sa att han skulle höra av sig om dom inte ville ha den så får vi se om vi inte hittat nån annan, då sa han att jag fick den för 400:) och kunde hämta den i em!
Så nu står den här hemma!


Så gott som klar!

 I helgen har vi verklligen hållt på här hemma, vi har fixat massa möbler,barnens rum fick sig en upplyftning,varsin ny säng...de har slitits konkat,slängts. Så nu när de är ny vecka är vi så gott som klara,lite små fix bara men de får vänta ett tag,men när jag är klar så kommer de bilder:)


En av de bästa filmerna jag sett!

Mattias hade hyrt ett par filmer i lördags som inte skulle lämnas tillbaks förens idag så vi fick låna en som dom redan hade sett!!
The blind side! Så otroligt bra film den rekomenderar jag verkligen och att den är basserad på en sann händelse gör ju ingenting:)
Om alla kunde vara så goda som mamman i filmen,då skulle vi bo i en väldigt fin värld!


                           

Vart tog veckan vägen???

Den här veckan har flygit iväg,fattar inte vart den tog vägen!
Imorgon är de fredag igen:) så underbart! Men de är redan fullt upp i helgen, imorgon ska barnen med farmor och bada:) sen funderar jag på om vi ska åka och storhandla för de skåprent här hemma. Och på lördag ska vi åka till Barkarby, först ska vi köra Familjen hallbergs grejor till deras nya förråd:) sen blir de helt klart en sväng på IKEA,och ev köra hem soffan:)
Soffan har kommit idag,jippi!!!!
Sen pratade jag och Marlie om svamptur:)
Sen vill jag nog klämma in att träffa mina undrbara föräldrar:) pappa måste ju få sin present:)

Skulle plugga

Idag va de skytte och jag tänkte stanna hemma för att plugga, fast jag suttit större delen av dagen,
men precis innan familjen skulle gå så släppte vatten låste på handfatet! Så jag sa att jag tar de så dom kommer iväg.
Och de tog sitt lilla tag,de läckte hela tiden men med lite pyssel så slutade det.
Men då tänkte jag att de va väl lika bra att fixa andra avloppet oxå..när jag ändå va i farten,och de va välbehövligt!!!
Jaha så va jag klar med att skura hela badrumet slåtr jag mig ner för att ta tag i skolbökerna...vilka kliver innan för dörren då jo min älskade familj:) så nå pluggande blev de ju inte, men har ett skinande badrum:)

Asperger

Idag så visade barnkanalen ett program om en pojke som hade Asperger.
De är så intressant och se hur andra har det,som har barn med asperger,få en inblick hur andra har det.
De finns ingen som kan få mig att le så mycket som min son. De finns heller ingen som kan få mig att slita av mig håret som han heller. Men de är bara acceptera att såhär är det, och jag älskar honom precis som han är:)

Valet!

Igår va de val och vi gick och la oss innan de va klart...men vakande till ett sverige i kaos. Moderaterna eller Alliansen sitter kvar i 4 år till. Men sverigedemokraterna fick vågmästar roll vilket satt sverige i kaos. Men va de så oväntat har inte alla siffror innan redan förutspått att de skulle bli så???

Moderaterna gjorde ett bra val men vad gjorde sossarna??? De är kanske dags för Mona att säga tack och hej för sig?! Men de känns som dom stora vinnarna är Miljöpartiet som gjort de bästa valet någonsin!

Jag hoppas verkligen att politikerna gör nåt bra av de här nu!!!

Vill bli klar!!!

Idag har Tuva fått flytta in i sitt ny gjorda rum, men är ju inte helt klar ändå,de ska in en ny säng och lite annat fix.
Ska fixa hennes kök i sinom tid. Sen har jag även börjat med att rensa Jonathans rum,vi har gått igenom alla leksaker och nu ska mycke av de säljas:)
Jag känner bara att jag skulle vilja bli klar här hemma. I helgen blir de en tur till IKEA tillsammans
med familjerna Hallberg och Ahnell:) Så förhoppningsvis blir vi klara då!

Tuvas rum!!!

Nu sitter man äntligen i soffan. Har slitit hela dagen med Tuvas rum,har först målat två ggr till,gjorde två igår!
Sen efter middagen så kom familjen hallberg över och Mattias och jag satte upp tapeten,de gick över förväntan faktis,trodde de skulle bli världens pill men de gick faktis super bra:)

Tuva har ju faktis valt tapeten själv vill jag bara tillägga:)Så imorgon ska jag flytta möbler och sätta upp hyllor:) ska bli skönt att få tillbaks ens hem:)


Ålder!

Idag ska vi fira Mattias som fyllde 30 i torsdag! Vilket såklart ska firas:)
Middag och god dricka tillsammans med vänner:)
Men de har fått mig att fundera lite på ålder osv...jag som då räknas som äldst i vår lilla grupp,vet inte om jag känner mig som äldst...jag blir förvisso 32 men va fan hur gamal känner jag mig, inte som 32 i alla fall utan snarare som 22:) Tror inte man ska hänga upp sig på en siffra utan mer njuta av livet som vi fått och göra de bästa av det...göra allt vi vill, och göra livet till de bästa möjliga!
Lev livet här och nu och glöm va fan man har för ålder,huvudsaken man är frisk och lycklig!!!

Men vill passa på att gratta Mattias på sin 30-årsdag!!!Välkommen till 30-strecket;)


Projekt Tuvas sovrum!

Idag så har vi börjat i Tuvas sovrum, hon ska äntligen få upp sina hästar på väggarna. Så först ska de spaklas sen ska två väggar målas,sen blir de dags att sätta upp tapeten...jag är lite nervös..har gjort de en gång tidigare med pappa men nu ska jag fixa de själv har jag tänkt:)
Så håll tummarna att de går bra:)


Nu är de gjort!

Idag kl  nio så va de dags, dags för den omtalade anatomitentan!
Jag fick de första provet, och på ett sätt kändes den så lätt,lite barnsligt lätt....men sen har jag grublat lite på det hela dagen, tänk om jag har massa fel? Jag vet att jag har två fel,eller jag tror att de är fel iallafall,sen är jag osäker att jag skrev ut os=ben när jag satte ut alla namn på benen i skallen!!! Jag känner mig ändå rätt nöjd, men samtidigt lite besviken att jag inte kunde få skriva allt de andra som jag kunde:)
Nu väntar två veckors väntan på att få svar om hur de har gått, och om man måste göra om de så får man tydligen ett mail...så nu kommer jag frukta min mail ett tag framöver!

Nu tänker jag lägga bökerna på hyllan till måndag för är så trött sliten och sjuk och tycker jag förtjänar lite vila:)

Pass!!!

Ja dom inne på polisen undrar nog va de va för jävla pack som kom in hos dom idag:)
Jonathan va inga som hellst problem, de gick hur bra som hellst, men fan ungen har blivit 155,5cm lång...snart är han ju om mig!!!!
Sen skulle vi köra tuva...trodde vi ja,de tyckte inte hon,hon vägrade mäta sig, och sen så vägrade hon ta sitt kort,försökte lugna henne men de hjälpte föga, Ja men då kör vi micke emellan tänkte jag men jaha då visar de sig att han har ett gilltigt pass:) en bra överaskning...jaha nä men då kör vi mig i stället,jag hade oxå ett gilltigt men fel namn så de måste ju makuleras hade vi ingen aning om.
Sen prövade vi med Tuva igen och då gick de lite bättre:)
Så på torsdag så får vi hämta dom:)

Tenta!

Imorgon smäller det! Då är de dags för anatomi tenta!Har blivit förhörd an Micke och de känns som de sitter! Men vem fan vet...kan lika gärna kugga,kanske lika bra att man ställer sig in på det:/
Tänderna sitter,huvudkraniet och ansiktskraniet,artärer,nerver,foramen,processus lika så...nä vi hoppas på de bästa så får vi se vad som händer:)

Bajskorv!

Ja va ska man säga...barn är bra roliga ibland. Igår så satte vi oss vid matbordet och skulle äta och då upptäker vi att en fågel har bajsat på fönstret,såklart på den sidan där Tuva sitter och hon undrade ju såklart va de va.Och vi förklarade att fågeln har bajsat där...sen va de igång,hon kunde inte sluta prata om bajskorven på fönstret !!!
"Jonathan jonathan titta bajskorv", vi påpeckar att han inte vill prata om den längre...två sekunder senare"Jonathan de är en bajskorv"
Så idag va de bara att tvätta bort den gigantiska "bajskorven" så vi får äta i lugn och ro:)

Livet leker!!

Fan va jag är nöjd just nu, trots en super förkylning. Skolan går bra, allt är super hemma....Älskar mina familj så otroligt mycket. Önskar helgerna kunde ha  flera dagar så man kunde få mysa extra med dom:)
De känns faktis lite mysigat att vi går mot en höst så man kan få sitta under en filt och mysa med sin käraste med tända ljus!!!

De är skönt när livet leker och man är nöjd med livet precis som de är:)

Blocket!

Jag har fan aldrig flyt när de kommer till blocket, ska jag köpa nåt finns de jag vill ha aldrig kvar eller om jag ska sälja nåt så är de alltid massa strul eller så kommer de massa skambud eller så är de rikspuckon som hör av sig,eller så blir jag helt enkelt inte av med grejerna!!!

som nu, har lite grejer ute men blir inte av med dom:( synnerhet soffan, vi har beställt ny och den kan helt enket dycka upp närsom helst vilket kan bli ett stort problem...för två stora soffor fån inte riktigt plats hemma hos oss...är de nån som har behov av en soffa???3000 vill jag ha för den:)eller kom med bud !!!

Vaccin!

Som dom flesta vet nu så ska vi ju åka utomlands i vinter, och då måste man ju vaccinera sig, men jag undrar varför de måste va så jävla dytr om vi ska ta hepatit a och b så blir det 1700 för hela familjen, de är ju inte så roliga pengar men men smällar man får ta gissar jag, men nån som haar tips på nått ställe man kan få de billigt är de bara hojta till;)

blogga!


Jag har tyckt att blogga har vart sjukt kul och skönt, ja skönt att få ur sig sina tankar! Men nu på sista tiden har jag inte haft samma tid och sen när jag väl sitter här så vet jag knappt vad jag ska skriva! För på sista tiden har mitt liv kretsat till att plugga,plugga eller lite mer plugg, och hur kul är de för er att läsa om min dag i skolan eller hur mycke jag bävar för anatomi tentan!!! Seriöst hur kul är de, jag skulle vilja va en super bloggare som kunde fixa massa inlägg perdag och att de skulle innehålla intressant faka eller händelser:)

Men men ni får väl helt enkelt stå ut med mig precis som jag är:)Att hinna!

Fan förr tyckte jag att jag hade ont om tid och då gick jag hemma om dagarna:) men nu ja hur ska man hinna allt man vill, visst får man planera och de är man ju grym på men jag är väl lite av en spontan person oxå:) vill ju inte planera livet in i minsta detalj:) men de är väl så de kommer få bli nu ett tag fram över och jag måste lära mig att allt inte kan ske här och nu men de är inte helt lätt alla ggr:)

Vi ska tex fixa Tuvas rum och tänkte att de kan  vi ju köra igång nu till helgen men sen kom jag ju på  TENTAN så de blir inget renoverande alls fast jag skulle vilja!
Men efter de ska jag nog se till att vi får de gjort.


De närmar sig!

Nästa torsdag smäller det då är de dags för min första tenta!!!
Jag måste erkänna att jag börjar redan bli nervös,som tur får man ju två chanser till om man missar denna! Men klart man vill klara de på första försöket! Men de är inte helt lätt heller, vad tänderna heter och numreringen sitter och en hel del av de latinska orden sitter de med.sen kommer vi till nerver-nervus och arärer-arteria så får de inte riktigt plats i min hjärna!!! men hoppas att de sätter sig på plats snart. Jag har gjort kort med de latinska orden på som micke förhör mig med:) och de hjälper massor!!!Så tack älskling för att du hjälper och stödjer mig!!!

Egypten!!!

Nu är de klart! Resan är bokad!!!Och betald!!!
I december firar vi vår 5 åriga bröllopsdag, och vi har länge sagt att vi ska hitta på nåt då och nu ska vi unna oss och barnen en resa till just Egypten, vi åker på juldagen och kommer hem nyårsdagen:) så fira nyår utomlands ska bli spännande:)
Så nu ska de fixas pass och vaccinationer:) Ska bli så mysigt att få göra de här tillsammans då vi inte haft nån semester tillsammans de senaste åren.

Så nu är de så man börjar längta efter vinter och snö och julen för då, ja då flyger vi till värmen:)


http://www.apollo.se/SE/vart-vill-du-resa/Afrika/Egypten/SharmElSheik/ElHadaba/Accomodations/Pages/DreamsBeachResortSharm.aspx?hBookingBtn=true


Dagens ungdom!!!

Vill ängna detta ilägg till tre super killar vet inte vilka de är,deras namn eller så men för mig är de dagenhjältar!!!

De är många som gnäller på dagens ungdom men idag när jag gick i tunneln på väg mot skolan i jakobsberg. Då ser jag en Kvinna som plötsligt ligger på baken,jag uppfattar de som hon ramlat i trappan, jag som va en bit bort började gå lite fortare för att hon skulle få hjälp menn de behövdes inte för tre unga killar i helt olika"sällskap" ser till att hon kommer på benen får sina skor som hon tappat plockar upp hennes saker och ger henne hennes mobil!!!
Är de inte underbart att se att de är inte bara hulliganer i dagens ungdom utan de har hjärtat på rätt ställe!!!

Latin!

Hur  i hela världen ska jag få allt de här att fastna i min hjärna, de är så mycket ord,nerver,utskott,ben tänder ytor ja allt....de är stopp i huvudet på mig!
inte nog med att de är mycke ord vet ju fan inte hur man ska utala dom:/
Men mne de är ju bara att kämpa vidare, har i alla fall blivit bättre på att plugga hemma, vilket inte är helt lätt alla ggr för de är lätt att man kommer på massa annat roligt att göra!

håll tummarna den 16de är de skrivning!


få de att gå ihop!!!

Ja de är väl de som är lite mitt dilemma nu förtiden. Att få ihop alla tider på jobb dagis och skola,se till att hinna med tåg lämna vid taxi osv, allt kretsar kring tid och brist på tid.
Känns som tiden inte räker till till de jag skulle vilja, de är typ hem mat och sen två sekunder i soffan innan man stuppar i säng ja om man inte hinner somna i soffan först:)
Att plugga som småbarns föräldre är inte helt lätt alla gånger:)
För i all stress ska man försöka få allt att fastna oxå, och om de va skaer man hade en susning om hade de ju vart en sak men de är de ju såklart inte, iblandkänns de hopplöst och svårt i nästa andetag känns de som man har läget under någorlunda kontrolll!!!
Men sanningen ögonblick är ju här snart 16 september är första skrivningen!!!!

RSS 2.0